the Energy Movement

Klein interview over de Energy Movement, vandaag met Feadan:

Waarom the Energy Movement?

The Energy Movement is voor mij een plek waar je zonder dat er regels aan verbonden zijn, je je zelf kan uiten, waar je mag zijn, voelen en mag spelen. Het is een veilige plek, uit liefde opgezet.

Volgens mij is het nodig.

Waarom is het nodig voor mij?

Sinds kleins af aan ben ik aan het bewegen. Het is een deel van me, net zo natuurlijk als eten en drinken voor mij is, ha ha. Bewegen is een manier van communiceren wat anders is dan woorden, wat voor mij ook nodig is om me in uit te drukken. Het manifesteert me completer.

Veel danslessen gevolgd in ‘urban’ stijlen en later de klassieke en modernere stijlen op de dansacademie, waar ik veel van heb geleerd, maar ik voelde ook een bepaald gemis. Er werd gesproken over vorm, andermans danstaal wat we aangeleerd kregen of ‘mijn moeilijke lichaam’ wat een slogan in mijn onderbewuste werd en een rem op mijn ontwikkeling.

Er werd weinig gesproken over energie ( een reden voor mijn onderzoek in China naar movement & qi) en het vinden of creeeren van je eigen danstaal.

De Energy Movement danceclass is voor mij een plek waarin het onderzoeken van je eigen dans en het vrijlaten van energie mogelijk is, door middel van je adem, visualisaties, danstools en de doorlopende muziek.

Het dansfeest The Rave daar aansluitend is een uitgaangsgelegenheid wat veilig genoeg voelt om helemaal jezelf te zijn, waar je kan delen, connecten en keihard feesten met mensen zonder dat hier perse alcohol of drug bij nodig is.

Muziek is voor mij een belangrijk element in de Energy Movement en een grote liefde in mijn leven. Muziek helpt een sfeer te creeeren en kan helpen de shift te maken van leven vanuit het hoofd naar werken vanuit het lichaam, hart en energie.
Ik ben een jaar geleden begonnen met het leren dj’en, waarin mijn doel is de muziek zo te mixen, qua opbouw en muziekkeuze, dat de muziek het doel van shiften helpt ondersteunen.

Mijn droom is dat we uiteindelijk grote Rave feesten kunnen geven, met mogelijkheden onze eigen muziek en dansperformances, of wel danservaringen, neer te zetten en een MC als movement begeleider. Yes!

Ik ben zo gelukkig dat ik samen met Reve, Sanja en Lucinda dit avontuur hier nu aan ga, we zijn like minded en ook allemaal anders wat inspirerend werkt, we hebben dezelfde grote drive, passie en liefde voor dans en muziek en de werking er van. Zo bijzonder om hun in mijn leven gevonden te hebben!

Waarom is het nodig voor deze plek / tijd?

Hier in het leven in de stad als Amsterdam, in Nederland, in Europa,  waar rationeel denken overheersend is, kan de Energy Movement naar mijn idee het balans brengen. Een speeltuin in de jungle, een plek voor spelen, loslaten, creativiteit, onbevangen onbezorgd, plezier, een plek waar je mag intunen op je lichaam.

Ik word blij van het zien dat mensen zich realiseren dat er belang is bij het ruimte geven aan jezelf.  Door het ruimte geven aan jezelf, net als op vakantie gaan, is er ruimte om weer in je liefde en kracht te gaan staan. De Energy Movement is voor mij een plek waarin dat gebeurt. 
Ruimte geven aan je mind, aan je lichaam en je energie. Zonder oordeel zien wat er gebeurt in je gedachten, in je lichaam, in je energie, om vanuit daar het sterk te maken, zacht, lening, compact, groots, open.. Waar je blokkades mag vinden en mag aangaan, om het zo te laten oplossen.