the Energy Movement

Klein interview over de Energy Movement, vandaag met Feadan:

Waarom the Energy Movement?

The Energy Movement is voor mij een plek waar je zonder dat er regels aan verbonden zijn, je je zelf kan uiten, waar je mag zijn, voelen en mag spelen. Het is een veilige plek, uit liefde opgezet.

Volgens mij is het nodig.

Waarom is het nodig voor mij?

Sinds kleins af aan ben ik aan het bewegen. Het is een deel van me, net zo natuurlijk als eten en drinken voor mij is, ha ha. Bewegen is een manier van communiceren wat anders is dan woorden, wat voor mij ook nodig is om me in uit te drukken. Het manifesteert me completer.

Veel danslessen gevolgd in ‘urban’ stijlen en later de klassieke en modernere stijlen op de dansacademie, waar ik veel van heb geleerd, maar ik voelde ook een bepaald gemis. Er werd gesproken over vorm, andermans danstaal wat we aangeleerd kregen of ‘mijn moeilijke lichaam’ wat een slogan in mijn onderbewuste werd en een rem op mijn ontwikkeling.

Er werd weinig gesproken over energie ( een reden voor mijn onderzoek in China naar movement & qi) en het vinden of creeeren van je eigen danstaal.

De Energy Movement danceclass is voor mij een plek waarin het onderzoeken van je eigen dans en het vrijlaten van energie mogelijk is, door middel van je adem, visualisaties, danstools en de doorlopende muziek.

Het dansfeest The Rave daar aansluitend is een uitgaangsgelegenheid wat veilig genoeg voelt om helemaal jezelf te zijn, waar je kan delen, connecten en keihard feesten met mensen zonder dat hier perse alcohol of drug bij nodig is.

Muziek is voor mij een belangrijk element in de Energy Movement en een grote liefde in mijn leven. Muziek helpt een sfeer te creeeren en kan helpen de shift te maken van leven vanuit het hoofd naar werken vanuit het lichaam, hart en energie.
Ik ben een jaar geleden begonnen met het leren dj’en, waarin mijn doel is de muziek zo te mixen, qua opbouw en muziekkeuze, dat de muziek het doel van shiften helpt ondersteunen.

Mijn droom is dat we uiteindelijk grote Rave feesten kunnen geven, met mogelijkheden onze eigen muziek en dansperformances, of wel danservaringen, neer te zetten en een MC als movement begeleider. Yes!

Ik ben zo gelukkig dat ik samen met Reve, Sanja en Lucinda dit avontuur hier nu aan ga, we zijn like minded en ook allemaal anders wat inspirerend werkt, we hebben dezelfde grote drive, passie en liefde voor dans en muziek en de werking er van. Zo bijzonder om hun in mijn leven gevonden te hebben!

Waarom is het nodig voor deze plek / tijd?

Hier in het leven in de stad als Amsterdam, in Nederland, in Europa,  waar rationeel denken overheersend is, kan de Energy Movement naar mijn idee het balans brengen. Een speeltuin in de jungle, een plek voor spelen, loslaten, creativiteit, onbevangen onbezorgd, plezier, een plek waar je mag intunen op je lichaam.

Ik word blij van het zien dat mensen zich realiseren dat er belang is bij het ruimte geven aan jezelf.  Door het ruimte geven aan jezelf, net als op vakantie gaan, is er ruimte om weer in je liefde en kracht te gaan staan. De Energy Movement is voor mij een plek waarin dat gebeurt. 
Ruimte geven aan je mind, aan je lichaam en je energie. Zonder oordeel zien wat er gebeurt in je gedachten, in je lichaam, in je energie, om vanuit daar het sterk te maken, zacht, lening, compact, groots, open.. Waar je blokkades mag vinden en mag aangaan, om het zo te laten oplossen. 

Energy Movement x Bedrock Magazine

Wauw wat een bijzondere workshop was het! Samen met Obrigado en de Energy Movement organiseerde Bedrock bij de De Bewustzijn School de Free Ya Bahia dansworkshop. Na een korte introductie in de wetenschap van dans (verzorgd door bewegings- en danstherapeut Kitty Veldhuis) brachten we de kennis in de praktijk met dansdocent Feadan McCall, met de Energy Movement Class. De foto's (van Jeannette Huisman) spreken voor zich, maar dit gaan we zeker nog een keer doen.

Zie hier de fotoreportage van de middag:

 

Bedrockenergy.jpg

Gooi die heupen los (dansen is namelijk de ultieme stress-buster)

Lees hieronder het artikel van Bedrock over Dans & the Energy Movement! 
(Of klik op de link hierrrrr...)

 

‘Druk zijn’ is de maatschappelijke norm. En dus zoeken we en masse  naar manieren om onvermijdelijke stresshormonen uit te roeien. We mediteren, gaan trouw naar yoga of boeken een massage. Maar volgens psycholoog Peter Lovatt is er een nóg effectievere manier om van je stress af te komen. Namelijk, dansen. In de club, dwars door de woonkamer of – waarom ook niet – gewoon op straat. Doen ze in Brazilië tenslotte ook. En zeg nou zelf, dat ziet er toch reuzegezellig uit. En dat is precies de reden waarom Bedrock nu in samenwerking met het Braziliaanse kokoswatermerk Obrigado  een therapeutische dansworkshop organiseert waar jij je nu voor kunt inschrijven! Het is al bijna dertig jaar (!) geleden dat Madonna met haar monsterhit ‘Vogue’ de hitlijsten in knalde. De openingszin?  ‘Strike a pose’ . Het aanstekelijke nummer dat makkelijk uren in je hoofd blijft rondzingen (sorry daarvoor) gaat in zekere zin over de therapeutische werking van dans. ‘ When all else fails and you long to be. Something better than you are today. I know a place where you can get away. It’s called a dance floor, and here’s what it’s for ,’ zingt de Queen op Pop. Twintig jaar later werd een studie gepubliceerd die bewees dat ‘ striking a pose ‘ écht invloed heeft op ons brein. Stresshormonen worden verjaagd en je testosteron-niveau krijgt een boost. Dansen is daarom een van de meest effectieve manieren om je snel beter te voelen, zegt psycholoog Peter Lovatt . Wie danst – écht danst – gooit namelijk alle gene overboord en verliest zich even helemaal in de muziek en eigen bewegingen. Als gevolg daarvan laat je spanning los en voel je je minder angstig. Er zijn tal van wetenschappelijke onderzoeken geweest waarin de therapeutische werking van dans is bewezen. Zo bleek dat slechts een half uurtje dansen al een positieve invloed heeft op mensen die kampen met depressie. BEDROCK’S EERSTE THERAPEUTISCHE DANSWORKSHOP! Wij geloven in de krachtige werking van dans en geïnspireerd op de Braziliaanse vrije geest introduceren Bedrock &  Obrigado  de therapeutische dansworkshop Free Ya Bahia! Op zondag 2 april van 12:00 tot 14:00 uur bij de Bewustzijn School  in Amsterdam. Dat is dè plek in Amsterdam waar je in praktische zin ervaart dat álles al in jezelf ligt besloten. Dit is de nieuwe school waar jij je Persoonlijk en Professioneel kan ontwikkelen op de Mind, Body en Spirit niveau. En laat dat nou net de sleutel tot rust en geluk zijn. Na een korte introductie in de positieve werking van dans door een therapeut verbonden aan de Nederlandse Vereniging voor Danstherapie  ga je ook direct aan de slag met de inspirerende en ervaren dansdocent Feadan McCall . Zij geeft de dansles Energy Movement bij de Bewustzijn School.  Check deze video voor wat inspiratie. Er kunnen dertig mensen meedoen en je mag iemand meenemen. De workshop is on us , het enige dat jij hoeft te doen is je inschrijven, het ervaren en de vruchten ervan te plukken.

‘Druk zijn’ is de maatschappelijke norm. En dus zoeken we en masse naar manieren om onvermijdelijke stresshormonen uit te roeien. We mediteren, gaan trouw naar yoga of boeken een massage.

Maar volgens psycholoog Peter Lovatt is er een nóg effectievere manier om van je stress af te komen. Namelijk, dansen. In de club, dwars door de woonkamer of – waarom ook niet – gewoon op straat. Doen ze in Brazilië tenslotte ook. En zeg nou zelf, dat ziet er toch reuzegezellig uit. En dat is precies de reden waarom Bedrock nu in samenwerking met het Braziliaanse kokoswatermerk Obrigado een therapeutische dansworkshop organiseert waar jij je nu voor kunt inschrijven!

Het is al bijna dertig jaar (!) geleden dat Madonna met haar monsterhit ‘Vogue’ de hitlijsten in knalde. De openingszin? ‘Strike a pose’. Het aanstekelijke nummer dat makkelijk uren in je hoofd blijft rondzingen (sorry daarvoor) gaat in zekere zin over de therapeutische werking van dans. ‘When all else fails and you long to be. Something better than you are today. I know a place where you can get away. It’s called a dance floor, and here’s what it’s for,’ zingt de Queen op Pop.

Twintig jaar later werd een studie gepubliceerd die bewees dat ‘striking a pose‘ écht invloed heeft op ons brein. Stresshormonen worden verjaagd en je testosteron-niveau krijgt een boost. Dansen is daarom een van de meest effectieve manieren om je snel beter te voelen, zegt psycholoog Peter Lovatt.

Wie danst – écht danst – gooit namelijk alle gene overboord en verliest zich even helemaal in de muziek en eigen bewegingen. Als gevolg daarvan laat je spanning los en voel je je minder angstig. Er zijn tal van wetenschappelijke onderzoeken geweest waarin de therapeutische werking van dans is bewezen. Zo bleek dat slechts een half uurtje dansen al een positieve invloed heeft op mensen die kampen met depressie.

BEDROCK’S EERSTE THERAPEUTISCHE DANSWORKSHOP!

Wij geloven in de krachtige werking van dans en geïnspireerd op de Braziliaanse vrije geest introduceren Bedrock & Obrigado de therapeutische dansworkshop Free Ya Bahia! Op zondag 2 april van 12:00 tot 14:00 uur bij de Bewustzijn School in Amsterdam.

Dat is dè plek in Amsterdam waar je in praktische zin ervaart dat álles al in jezelf ligt besloten. Dit is de nieuwe school waar jij je Persoonlijk en Professioneel kan ontwikkelen op de Mind, Body en Spirit niveau. En laat dat nou net de sleutel tot rust en geluk zijn. Na een korte introductie in de positieve werking van dans door een therapeut verbonden aan de Nederlandse Vereniging voor Danstherapie ga je ook direct aan de slag met de inspirerende en ervaren dansdocent Feadan McCall. Zij geeft de dansles Energy Movement bij de Bewustzijn School. Check deze videovoor wat inspiratie. Er kunnen dertig mensen meedoen en je mag iemand meenemen. De workshop is on us, het enige dat jij hoeft te doen is je inschrijven, het ervaren en de vruchten ervan te plukken.

Charme, France

Last week for the first time at Charme, France.

It was an amazing creative experience, where i taught a lot of dance and made 4 performances.. With live music, with shaolin swords.. All in the middle of the woods.

Very gratefull to get an oppertunity to try out new things, with a group of very motivated people. I learned a lot!

Charme